Ingen produkter i kurven.
Tilbage til butikkenVi bruger DAO - GLS - BRING
1. Sandpapir
korn 60 – 80 til grov slibning. Det er afhængig af, hvor tykt et lag fedt/olie der er på skærebrættet. Når man er kommet igennem dette lag, så alle ridser og fedt/olie rester er væk, skal skærebrættet finslibes.
korn 120 -150 til finslibning. Afhængig af hvor glat, man vil have overfladen, vælger man kornstørrelsen. Jo højere tal, jo finere bliver overfladen. Det er ikke tilrådeligt at få højere end korn 150, da overfladen bliver for glat, så olien ikke kan trænge ned i træet.
2. Slibeklods eller endnu bedre – en maskine til slibning.
Det bedste er en excentersliber, så man undgår at få slibestreger og slibecirkler på overfladen. Man kan også bruge en rystepudser, men man opnår nemmere slibestriber med denne maskine eller manual råstyrke med en slibeklods, men det kræver en del tålmodighed at komme igennem et tykt lag fedt eller olie.
3. Olie til efterbehandling.
Der findes mange forskellige olier, man kan bruge til efterbehandling, dog skal man være opmærksom på ,at olien skal være fødevaregodkendt. Efter mange år at have prøvet forskellige olier, er vi endt med Rubio Monocoat olie Plus 2c pure, som giver en stærk og flot overflade, og samtidig er slidstærk. Desuden beskytter den også mod misfarvning fra fødevarerne.
4. Papir til eftertørring af olien.
Papiret skal være at den fnugfrie type, da fnuggen ellers sætter sig i olien. Bruger man den anbefalede olie (Monooat), er det vigtigt, at olien tørres af inden for nogle minutter, da olien hærder op, så overskudsolien er svær at tørre af. Når man tørrer af, skal man fortsætte, indtil der ikke er mere olie på papiret. Derefter skal skærebrættet stå natten over, så olien hærder helt op.