Ingen produkter i kurven.
Tilbage til butikkenVi bruger DAO - GLS - BRING
Skær en citron over, og hæld en skefuld groft salt ud over skærebrættet. Gnid citronen rundt på skærebrættet, mens der er salt på brættet. Vask efterfølgende skærebrættet med varmt vand og mild sæbe. (Kom det IKKE i opvaskermaskinen!)
Skærebrættet skal være helt tørt, inden du begynder denne operation, da du ellers kan ødelægge overfladen. Hvis du vil fjerne ridser og knivmærker fra brættet, kan du slibe det med et fint sandpapir, men ikke grovere end korn 150. Gør det blidt og uden alt for meget knofedt. Når du er færdig, tør brættet af med en hårdt opvredet klud.
Giv dit skærebræt olie en gang imellem, gerne en gang om måneden.Brug IKKE terpentin, linolie eller andre olier, der ikke egner sig til menneskeføde. Brug gerne vindruekerneolie, da det ikke harsker med tiden, eller kommer til at lugte. Vi kan anbefale Rubio Pure olie, som giver en beskyttende overflade på skærebrættet. (Du kan købe det på dkuliving.dk)
Olieringen af skærebrættet skal altid være på et helt tørt skærebræt. Gnid det ind i olie og lad det stå natten over (eller mindst nogle timer). Tør overskudsolien af og lad brættet stå en dag eller to, inden du bruger det igen.
Et skærebræt i træ har det ikke godt af den konstante høje varme og fugtighed i en opvaskemaskine. Stiller du ofte skærebrættet ind i opvaskemaskinen, så vil det snart begynde at slå revner.
Lad ikke skærebrættet stå uvasket alt for længe. Vask det grundigt af i en mild sæbe og tør det efter med et viskestykke. Lad det derefter lufttørre. Læg det ikke for hurtigt ned i en skuffe, hvis det er der, det hører hjemme
Lad ikke skærebrættet stå ude i al slags vejr. Træet kan tørre ud, hvis det står i solen i længere tid, og kan slå revner. Det samme kan ske, hvis det står ude i frostvejr.
Hvornår skal skærebrættet have en behandling – læs her.